Опасни дезодоранти за мъже водят до репродуктивни проблеми. Сигнали за опасни

...
Опасни дезодоранти за мъже водят до репродуктивни проблеми. Сигнали за опасни
Коментари Харесай

Опасни дезодоранти за мъже водят до репродуктивни проблеми


Опасни дезодоранти за мъже водят до репродуктивни проблеми. Сигнали за опасни дезодоранти, душ гелове и шампоани за мъже, които водят до репродуктивни проблеми, са подадени към европейската система Safety Gate. Стоките са докладвани от Унгария и измежду тях попадат още
пяна за бръснене и два типа афтършейв.
Системата Safety Gate е основана за бърз продан на информация за рискови нехранителни артикули. От 2003 година насам тя разрешава на страните от Европейски Съюз и ЕИП бързо да обменят информация, когато се откри, че даден артикул представлява риск за здравето и сигурността на потребителите.
Само през последното денонощие към
въпросната система са подадени 7 сигнала за козметични артикули за мъже, които съдържат 2-(4-терт-бутилбензил) пропионалдехид. Използва се най-много при някои видове ламинирани таблетки срещу комари.
Според Safety Gate веществото може
да бъде причина за проблеми с репродуктивната система и даже да аргументи разстройство на здравето на неродени деца.

Проверки на сходни сигнали се вършат непрестанно. Колеги вървят тук-там в магазините, с цел да проучат евентуално рисковите артикули. В взаимозависимост от обстановката имаме право да желаяме и изтеглянето на продуктите от пазара. Това споделиха пред „ Марица “ здравни специалисти от РЗИ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР